Mabel Katz: Maluhia, sretni grad

 

Postoji jedan prekrasan grad smješten na bujnom tropskom otoku, a zove se Maluhia. Poznat je po tome što su svi njegovi stanovnici istinski sretni. Brojni posjetitelji hrle svake godine u taj neobičan grad želeći otkriti njegovu tajnu. U tome im pomažu turistički vodiči, djeca koja svakodnevno žive prema načelima drevne havajske umjetnosti rješavanja problema Ho’oponopono, u kojoj je najteža stvar jedino njeno ime.

Knjiga se sastoji od dvadeset i šest inspirativnih priča utemeljenih na iskustvima iz stvarnog života autorice Mabel Katz, njezinih učenika i dr. Ihaleakale Hewa Lena. Odgovor na pitanje zašto je Maluhia sretan grad otkriva se postupno iz priče u priču uz jednostavno predočavanje najlakšeg načina kako biti sretan i u miru. U ovo vrijeme općeg buđenja autorica nas podsjeća na važnost povjerenja i zahvalnosti, na poštovanje života oko nas te da ni u jednom trenutku nismo sami.

„Maluhia, sretni grad“ jedna je od onih knjiga koja će vam najprije privući pažnju kvalitetnim dizajnom i šarenim koricama, a zatim vas oduševiti svojim dubokim i originalnim sadržajem. Priče su to koje ohrabruju govoreći o pomalo zaboravljenim mudrostima ukazujući na to da već posjedujete sve ono što vam je potrebno za veliku potragu zvanu život. Autorica je svojom lakoćom izražavanja uspjela dočarati ljepotu miroljubive doline Maluhije. Likovi se na uvjerljiv, topao, podržavajući način odnose jedni prema drugima i svojoj okolini potvrđujući tako geslo grada: „U svemu što ovdje vidite ima života.“ Priče su upotpunjene prekrasnim ilustracijama i najvažnijim porukama iz poglavlja.

Mabel Katz je spisateljica, javna govornica i međunarodno priznata ambasadorica mira. Također je kreatorica Zero Frequency® sustava koji pomaže djeci, roditeljima i učiteljima da postignu mir i sreću putem otkrivanja osobne odgovornosti te svojih prirodnih talenata i vještina. Prepoznata je kao vodeći autoritet za Ho’oponopono i putuje svijetom pomažući ljudima da pronađu unutarnji mir i životno zadovoljstvo.

Pružite sebi priliku da otkrijete unutarnji svijet mira. Vanjske okolnosti mogu se promijeniti u trenu, a ono što ste dotada smatrali mirom može iznenada nestati. No kada jednom steknete istinski mir, ostat će s vama čak i u svijetu koji se sve brže mijenja. Francuski moralist i pisac François de La Rochefoucauld je rekao: „Mir nam dolazi posredstvom ljubavi, razumijevanja drugih ljudi, vjere. Mir ne obuhvaća sebičnost, kao ni ravnodušnost. Mir se nikada ne kupuje za određenu cijenu. Mir se zarađuje davanjem od sebe. Naš vlastiti, zarađeni mir potaknut će mir u našoj obitelji, u našoj zajednici, gradu zemlji i obuhvatiti čitav svijet. Nemamo li mir u sebi, uzaludno je tražiti ga iz vanjskih izvora.“

Knjiga „Maluhia, sretni grad“ odličan je poklon za djecu, ali i za odrasle koji žele probuditi dijete u sebi. Kako kaže Mabel: „Ako želimo pripremiti djecu za izazove koje im budućnost nosi, prvo ih moramo naučiti kako da budu sretna, produktivna i da žive ispunjenim životom. Moramo im pokazati njihovu stvarnu bit.“ Poželjet ćete se vraćati u ovaj čaroban grad proslava koji odiše ljubavlju i mirom. U svakom poglavlju skriva se prijeko potrebna mudrost. Čak i ako nasumično otvorite stranicu, ako ste otvorenog uma, pronaći ćete nešto što u tom trenutku trebate znati. Provjereno djeluje!

-Jasenka Bizjak

%d blogeri kao ovaj:
close-alt close collapse comment ellipsis expand gallery heart lock menu next pinned previous reply search share star